קמפוס בת־שבע, נווה שאנן
מרחב התרבות הבא של תל אביב-יפו
פתיחה 2027
פתיחה 2027
מבני הקמפוס: 13,500 מ״ר
תקציב: 220 מלש״ח. במימון עיריית תל־אביב–יפו ותרומות פרטיות מישראל ומחו״ל.
פתיחה: 2027
מתכנן ראשי: סר דיוויד אדג׳יי, אדג׳יי ושות׳, בריטניה.
מתכנן מקומי: גולדשמידט ארדיטי בן נעים אדריכלים, ישראל.
תכנון נוף: ליטל סמוק, אדריכלית נוף, תמא עיצוב מרחב אורבני, ישראל.
ניהול פרויקט: עזרה וביצרון, קורקט תים
קמפוס בת־שבע בשכונת נווה שאנן, פרי שיתוף פעולה בין עיריית תל אביב-יפו לבין להקת מחול בת־שבע, יהפוך את מגרש הרציפים ההיסטורי של התחנה המרכזית הישנה לכיכר תרבות ציבורית שוקקת ועתירת צמחייה וצל. תכנון הקמפוס יוצר מארג של מבנים ושטח ציבורי ירוק. בקמפוס יוקמו מתקני תרבות מגוונים בגודל ובסוג, וברמה המשוכללת ביותר, והוא יציע לציבור הרחב תכנית אמנותית ססגונית, עכשווית ורב־תחומית, בתמהיל של פעילות מכורטסת ופעילות פתוחה לציבור.
להקת הבית בקמפוס היא להקת מחול בת־שבע, יוזמת הפרויקט, ואחת מלהקות המחול האהובות והמוערכות בעולם. הלהקה תפעיל מרכז מחול בינלאומי, תקיים את הופעותיה וכן תקדם תכנית אמנותית נוספת של אמנים ויוצרים מכל גוני הקשת האמנותית, מהארץ ומהעולם. דגש מיוחד יושם על פעילות ציבורית וחינוכית במטרה לקרב את הקהל הרחב לאמנים וליצירה, בצורת מפגשי אמן, חזרות פתוחות, ביקורי סטודיו והרצאות. לצד בת-שבע יפעל בקמפוס מרכז עירוני חדש, ראשון מסוגו בארץ, לתרבות יהדות ספרד והמזרח, שיקיים פעילות אמנותית בכל מתקני הקמפוס, כחלק מן ההיצע האמנותי של המקום.
כיכר הקמפוס היא מחבר עירוני אסטרטגי, שקושר בין השכונות הדרומיות של העיר לאלו שבמרכזה. הקמפוס יהווה פנינה ארכיטקטונית שתצטרף למורשת האדריכלית המקומית והבינלאומית של העיר תל אביב-יפו.
הצטרפו לקהילה החלוצית של מייסדי הקמפוס והיו בעלי מניה במיזם תרבות בינלאומי יוצא דופן שישנה את פני העיר.
פרויקט הקמפוס מציע מגוון רחב של אפשרויות תרומה, החל מ-50 אלף דולר ועד 15 מיליון דולר, עם נראות וקרדיט בולטים.
הצטרפו לקהילה הולכת וגדלה של תומכים ותומכות ועזרו לנו להגשים את חזון הקמפוס, מרחב התרבות הבא של תל אביב – יפו.
"אני בטוח שלקמפוס התרבות החדש תהיה השפעה אדירה על השכונה. הוא ישמש כבית ללהקת מחול בת־שבע הנפלאה, ויציע פעילות אמנותית ברמה הגבוהה ביותר, לצד פעילויות חינוכיות וקהילתיות חשובות".
"אנחנו בונים מקום שמציע קודים חדשים, שידחוף את התרבות קדימה וייצר יחסים אידיאליים בין אמנים לקהל."
מוזמנים ליצור קשר עם דינה אלדור, מנכ"לית להקת מחול בת־שבע:
[email protected] | טל': 054-3040088
מבטיחים לשמור על קשר
הצטרפו עכשיו למועדון בת-שבע והיו בין הראשונים לקבל הטבות בלעדיות ומידע על מופעים חדשים
שלום,
הניסיון המחולי רב השנים שלי הפגיש אותי עם סגנונות רבים. מבית הספר לבלט של באלאנשין, להקתם של מרתה גראהם ומוריס בז׳אר, ביה״ס ג׳וליארד ועוד, שם פגשתי מורים ורקדנים נפלאים שלמדתי מהם רבות. זו היתה התחלה של תהליך חקירה ארוך שממשיך גם היום.
כשחושבים על הערכים החשובים ביותר שמקנים לתלמיד (אנחנו תמיד תלמידים) את ארגז הכלים שלו יש לדעת מה ארגז כלים כזה חייב להכיל, למשל: מה נותן לרקדן דיוק, כוח, גמישות, זריזות, הידע להשתכלל על בסיס יום יומי, היכולת לפרוץ מגבלות ולהכיר בחולשות, החיבור בין מאמץ ליעילות, החיבור לתנועה מרחבית וכוח הכובד, השימוש בעדינות ובכוח מתפרץ, היכולת לחבר תחושות ורגשות גדולים לביטוי בתנועה בהירה, להבין את הפיזיולוגיה ודרכי הפעולה של הגוף שלנו, לדעת לתת מקום לכוחו של הדימיון ויכולות לאימפרוביזציה ויצירה, מצוינות טכנית ויכולת התאמה לסגנונות שונים ולדרישות הכוריאוגרף ועוד. הבאתי כאן רשימה חלקית של הנושאים אותם נלמד בבית הספר החדש שלנו...
בהצלחה, שלכם,
אוהד נהרין